Inget besked om pengar till Fame Worlds fodringsägare

Det blev inget besked till de hantverkare som Fame World är skyldig pengar. Detta trots att de över 100 fordringsägarna tidigare har varit lovade att få ett förslag om uppgörelse på fredagen.

Det är fortfarande inte klart hur mycket betalt hantverkarna som byggde om Köpstaden till Fame World kan få.

Juristen Kjell Henrysson som försöker bringa reda i Fame Worlds affärer sade vid ett möte för två veckor sedan att han hoppades ha det klart idag fredag.

Men så blir det inte. I stället siktar han på nästa vecka. Målet är att fordringsägarna ska få tillbaka minst 40 procent av vad Fame World-bolagen är skyldiga.

Vad som sedan ska hända med Köpstaden och själva konceptet Fame World är också höjt i visst dunkel. Enligt Kjell Henrysson är det på gång med nya ägare av fastigheten Köpstaden - och där ska inte de nuvarande norska ägarna finnas med.

Men Thord Björdahl som representerar de norska ägarna säger till Sveriges Radio Skaraborg att det inte är sant, och att de tänker fortsätta äga Köpstaden.

Björdahl ser nu framför sig att de olika aktiviteterna på Köpstaden finns kvar men var och en för sig - utan det mellansteg som bolaget bakom Fame World har utgjort. Stefan Lindqvist och Claes-Göran Olsson finns med i den här framtidsbilden - men inte Bert Karlsson.

Thor Björdahl säger till Sveriges Radio Skaraborg att han inte känner att Bert Karlsson har bidragit med något positivt de senaste månaderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".