Sänkt skatt i moderaternas budgetförslag

Moderaterna i Västra Götaland vill sänka skatten med 75 öre på tre år. Medan vänsterpartiet inte vill förändra den regionala skattesatsen. Det framkom idag när de båda partierna presenterade sina budgetförslag för nästa år.
Genom en billigare organisation skulle det vara möjligt att sänka skatten med 75 öre på tre år. Moderaterna vill bland annat ha färre politiker och dom vill att personalen startar eget. Även Vänsterpartiet i Västra Götaland lade fram sitt budgetförsalg idag. De vill ha oförändrad skatt, eftersom de tror på en fortsatt god utveckling och fler jobb i regionen och de vill satsa på kvinnorlönerna. Dessutom tror Vänsterpartiet att det kommer att komma in mer pengar från skatterna är vad ekonomerna i regionen räknar med. Förra året valde socialdemokraterna, folkpartiet och centern att höja skatten med 75 öre, och det är det här som moderaterna nu vill återställa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".