Glädje i Villa
Glädje i Villa . Foto: Adam Ihse/TT
SM SLUTSPEL BANDY

Villa nobbar Vänersborg i kvartsfinalen

1:21 min

Villa valde att möta vinnaren av åttondelsfinalen Motala och Vetlanda i kvartsfinalen. Inte vinnaren mellan Vänersborg och Broberg.

Under tisdagskvällen gjordes slutspelsvalen inför SM-slutspelet i bandy och Villa Lidköping får i kraft av seriesegrare välja först.

Villa slog Hammarby i sista omgången under tisdagkvällen med 13-3 vilket var kraftdemonstration. Och det innebar en hel del rekord för Villa.

Det blev poängrekord i Elitseriens historia med Villas 47 p. Tidigare hade Edsbyn rekordet med 46 säsongen 2008/09. Minst insläppta mål genom historien med 60 var det också för Lidköpingslaget..

Meste målgörare i Villa

David Karlsson gjorde 5 mål i matchen och kom nu upp i 562 mål sammanlagt . Ett mål mer än legenden Mikael Arvidsson.

5 mål gjorde även Joakim Andersson,

 Efteråt gjorde tränaren Johan Sixtensson slutspelsvalet direkt i sportextra. 

När det gällde kvartsfinalen valde han: Vinnaren i matchen mellan Motala - Vetlanda. Därmed undvek han att eventuellt få möta Vänersborg i kvartsfinalen. Vänersborg som möter Broberg i den andra åttondelsfinalen.

– Vi tycker att Vänersborg är det bästa laget generellt av de fyra, det får bli så här, sa Johan Sixtensson.

Han valde också Edsbyn i Villas grupp som då kan bli semifinalpar om allting går de båda lagens väg.

Kvartsfinalerna inleds för Villas del den 20:e februari på hemmaplan. De spelar utomhus på Isstadion eftersom hallen är upptagen av Melodifestivalen.  

Den 23:e mars är det SM-final i svensk bandy för herrar.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista