Haverikommissionen till Ålleberg

Statens haverikommission besöker i nästa vecka Ålleberg utanför Falköping. Avsikten är att ta reda på vad som orsakade segelflygsolyckan, då en kvinna omkom.
Det var förra helgen, som en kvinnlig segelflygspilot och hennes instruktör kraschade i ett stenrös i samband med en landning på Ållebergs flygplats. Den 37-åriga kvinnan från Gotland omkom, medan instruktören från Skaraborg fördes svårt skadad till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Det är första gången som en dödsolycka inträffat under de 60 år som segelflyg pågått på Ålleberg. Segelflygplanet var så gott som nytt. Statens haverikommission har hittills inte hittat några tekniska fel på planet. - De hade maximal otur som träffade stenröset, det sämsta stället på hela Ålleberg, säger Anders Blom, chefsinstruktör på segelflygskolan på Ålleberg. Hade de landat på bar mark hade den krocksäkra cock-piten kunnat rädda dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".