INNEBANDY

IBK Lidköping klart för Allsvenskan

2:29 min

IBK Lidköping kommer att spela Allsvensk innebandy till hösten. Detta efter seger i den avgörande matchen om avancemanget mot Stenungsund. Segersifforna skrevs till 8-4.

IBK Lidköping vann den avgörande playoff-matchen mot Stenungsund med 8-4 i kvalet upp till Allsvenskan. Därmed har laget den här säsongen vunnit serien samt två playoff-möten mot Mölndal och Stenungsund.

Att det var jubel och glädje efteråt gick inte att ta miste på:

– Det är glädje, en enorm glädje och lättnad. Vi är så värda det här, säger Andreas "Ante" Johansson.

Efter storförlusten senast så reste sig Lidköping idag och kunde vinna med fyra måls marginal till slut. Och det var en klar skillnad på dagens insats än den sist.

– Vi gör inte alls lika många misstag idag utan idag är vi mycket bättre än var dem är, fortsätter Andreas "Ante" Johansson.

Inte ens ett brandlarm i den tredje perioden kunde stoppa Lidköping. Hallen fick utrymmas, men det var ett falsklarm och spelet kunde återupptas igen.

– Vi var väl lite för heta, skrattar Andreas "Ante" Johansson.

Då var det en knapp kvart kvar att spela och Lidköping hade 6-3. Som till slut skulle bli 8-4. Och säsongen slutar till sist med ett avancemang upp i seriesystemet. Därmed gör Lidköping, Lockerud sällskap upp till Allsvenskan.

IBK Lidköping - Stenungsund  8-4 /3-2, 3-1 och 2-1/

Målen Lidköping: Andreas "Ante" Johansson 2, Tobias Anderson 2, Robert Olausson, Joel Flensén, Andreas Granberg och Albin Kalén

Publik: 768

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista