Ökade kostnader för musikintresserade barn och ungdomar i Karlsborg

För drygt ett år sedan lades den kommunala musikskolan i Karlsborg ned. Året utan musikskola har inneburit besparingar på 1,1 miljoner kronor för kommunens del.
Men för musikintresserade barn och ungdomar i kommunen har nedläggningen lett till raka motsatsen, kostnader.

Intresset och viljan att musicera är fortfarande stark i Karlsborg - ett drygt år efter nedläggningen av musikskolan. Men som det är nu krävs det mer av både eleverna och deras familjer.

Privatundervisning kostar pengar och för dem som spelar till exempel ett stråkinstrument finns inga lärare i Karlsborg, de får i stället ta sej till grannkommunen Tibro och köpa lektionstid.

På Carljohansskolan har nedläggningen av musikskolan lett till att musikundervisningen på det ordinarie schemat anpassats, musikteorin får lämna plats för musicerande:

- Vi försöker spela så mycket som möjligt för att istället väcka intresset den vägen, berättar musikläraren Fabian Ericson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".