VECKANS BROTT.

Misstänkt mord på äldreboende – vädjar om tips

0:58 min

Nu vädjar åklagaren som utreder två misstänkta mordförsökt och ett mord på ett äldreboende i Västsverige om tips.

De misstänkta brotten tas upp i torsdagens avsnitt av TV3:s Efterlyst. En man misstänks ha blivit mördad, och två kvinnor misstänks ha blivit utsatta för mordförsök på sitt äldreboende.

– Vi tittar på vilka som arbetat under de här tiderna och ser om det är samma person som sammanfaller med de här aktuella datumen, säger åklagaren Stina Lundqvist i programmet.

Nu vill åklagaren ha in tips från allmänheten om anhöriga märkt att något liknande hänt äldre i deras närhet. I programmet berättar hon också att det finns en person de tittar närmare på.

Det var i maj förra året som läkare slog larm, då två personer från samma avdelning på ett boende kom till sjukhuset med extrema blodsockervärden.

I januari i år hände det igen. En person kom in akut med lågt blodsocker och avled senare. Nu utreder åklagare Stina Lundqvist de tre händelserna som mord och mordförsök.

Dessutom undersöker polisen om ett liknande fall från 2017 i Skaraborg kan ha något samband med händelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista