Skövde prövar köpenhamnsflyg igen

Skövde kommun förhandlar med Borlänge kommun och ett icke namngivet flygbolag, om att starta en flyglinje från Borlänge via Skövde till Köpenhamn. Kommunledningen i Skövde informeras i veckan om planerna på att få igång flyget till Köpenhamn igen.
Tre flygbolag har hittills misslyckats med att locka tillräckligt många att flyga från Skövde till Köpenhamn. De tre bolagen Golden Air, Flying Enterprise och Muk Air har själva tagit de ekonomiska riskerna Ett fjärde flygbolag är nu intresserat att pröva sina vingar på samma linje, som tidigare varit olönsam. För att linjen ska bli lönsam krävs det att minst 20 000 passagerare om året flyger till Köpenhamn: 13 000 från Borlänge och 7 000 från Skövde. Därför måste både Skövde och Borlänge vara med och dela de ekonomiska riskerna med flygbolaget - om linjen ska startas igen. Borlänge har hittills sagt ja, men i veckan får kommunledningen i Skövde ta ställning till avtalet. Lyckats inte Skövde kommun få igång köpenhamnsflyget igen går den miste om ett statligt driftsstöd på 3,2 miljoner kronor om året till flygplatsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".