Storsatsning på idrottslokaler i Lidköping

Det satsas stort på idrotten i Lidköping.
Först en ny motorsportarena för omkring 17 miljoner kronor och nu ska Ågårdens idrottsområde byggas om och byggas till för 150 miljoner kronor.
Först ut är en ny konstfrusen isbana.

– Byggstarten beräknas till nästa höst och i bästa fall är det klart till säsongen 2007-2008, säger Björn Lindahl som är chef på fritidsförvaltningen i Lidköping.

Pengarna för konstisbanan - ungefär 13 miljoner kronor - kommer troligtvis i nästa års budget. Resten av byggplanerna ligger längre fram i tiden, när kommunen skaffat fram pengarna.
Planerna finns däremot redan nu och den beräknade kostnaden är i nuläget 150 miljoner kronor.

– Detta är den största satsningen som jag varit med om sedan jag började, en riktig storsatsning!  

I planerna ingår en utbyggnad av badhuset med äventyrsdel, en omdisponering av hela Ågårdsområdet som ger fler parkeringsplatser. Bandybanan ska byggas in och dessutom ska en ny inomhushall som håller måttet för större matcher byggas. 

Alla nya lokaler behövs, säger Björn Lindahl. Det är ont om träningstider för lagen i stan. Därför är jättejobbet som nu väntar är bara kärt besvär, menar han...

– Jag brukar säga att det är positivt att vi har ett tryck på oss. Det vore värre om vi hade anläggningar och ingen ville använda dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".