Svensk kassaservice stänger i Tidan

Svensk Kassaservice ska minska antalet serviceställen, och i Skaraborg kommer Floby utanför Falköping och Tidan utanför Skövde att beröras. I Tidan stänger kontoret på fredag.

-Uruselt, tycker 80-åriga Daga Johansson från Tidan.

I början av nästa år drar Svensk Kassaservice ner kraftigt på antalet kontor och serviceställen runt om i landet, och från årsskiftet så är det slut med bank- och betalningsärenden på ICA i Floby.

Men redan på fredag stänger kontoret i Tidan, enligt Svensk Kassaservice på grund av dålig lönsamhet och problem med säkerheten eftersom det handlar om ensamarbete. En halvtidstjänst försvinner, och kommer med stor sannolikhet att flyttas till Skövde. I Tidan tar ICA-butiken nu över hanteringen.

80-åriga Daga Johansson i Tidan befarar att den hjälp och service hon fått kommer att bli sämre, och att hennes betalningar kommer att ta längre tid när pengarna ska köras fram och tillbaka till Skövde. Men det är nåt som tillbakavisas av chefen för Svensk Kassaservice i Skaraborg, Ingemar Rask. Enligt honom är oron för att servicen ska bli sämre obefogad.

Flobyfallet är en del i en riksomfattande minskning om 153 serviceställen runt om i landet, och där menar Ingemar Kask att man på orten har flera banker att vända sig till och dessutom har ett kontor i kommunen, vilket är den lägstanivå man har på sin service.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".