Uppsagda på Tibrobädden får utbildning

På torsdagen fick de anställda på Tibrobädden veta vad de erbjuds i stället när fabriken i Tibro läggs ner. Det handlar främst om olika utbildningar men det finns även en chans till arbeta på sängfabriken i Rydaholm.

I slutet av augusti varslades de omkring 50 anställda på Tibrobädden i Tibro om uppsägning, eftersom tillverkningen ska flyttas och fabriken läggs ner i början på nästa år.

Intresset för att flytta med till Rydaholm har varit svalt bland de anställda. Efter att personalen på Tibrobädden sades upp har man genomfört en enkät där de anställda fått säga vilken form av hjälp och stöd de vill ha efter att fabriken läggs ner i februari.

Det vanligaste är att man vill ha hjälp med olika typer av körkort, som lastbilskort eller truckkort, en annan vanlig önskan är mer datorkunskap. Fram till oktober nästa år så kommer Hilding Anders Koncernen att satsa pengar på att utbilda sin föredetta personal. Men hur mycket pengar Hilding Anders avsatt till detta vill man inte berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".