RALLYCROSS

Bröderna Hansen tappade i Kanada

0:52 min

Bröderna Hansen tappade när den sjunde VM-deltävlingen kördes i Kanada. Timmy Hansen missade semifinal och lillebror Kevin blev bara femma. Och nu är Andreas Bakkerud med i kampen på riktigt.

När den sjunde VM-deltävlingen i rallycross läggs till handlingarna kan vi konstatera att Andreas Bakkerud är den stora vinnaren. Inte nog med han plockade hem tävlingen, utan nu utmanar han verkligen bröderna Hansen i totalen.

Lillebror Kevin Hansen toppar fortfarande totalställningen i VM, detta efter en femteplats i dagens VM-deltävling. Men avståndet har minskat, inför tävlingen skiljde det 22 poängen mellan Kevin och Bakkerud. Nu är det bara sju.

Timmy Hansen missade att ta sig till semifinal, detta efter att han slutat på plats tretton i kvalet. Första man att missa semifinal och viktiga poäng. Han tappar dessutom andraplatsen i totalen till Andreas Bakkerud.

I lagtävlingen toppar fortfarande Team Hansen MJP, men avståndet till tvåan GRX Taneco har minskat även här. Teamet från Götene har nu bara 19 poängs framför Hyundaibilarna.

Nu ska bilarna ta sig över Atlanten igen då nästa VM-deltävling körs i Frankrike i september.

Totalställningen VM

  1. Kevin Hansen, 145 poäng.
  2. Andreas Bakkerud 138 poäng.
  3. Timmy Hansen 129 poäng.