Fortsatt missnöje på Kronfågel i Skara

Kritiken och besvikelsen växer bland livsmedelsarbetarna på Kronfågels slakteri i Skara. Trots att fabriken klassas som en av Sveriges farligaste arbetsplatser så har den utlovade förbättringen av arbetsmiljön uteblivit. - Görs ingenting snart så har vi snart inget folk kvar här, säger livsmedelsfackets huvudskyddsombud Jan-Inge Brandin på Kronfågel.
Det var för ett halvår sedan, som Kronfågel i Skara pekades ut som den farligaste arbetsplatsen i Skaraborg, och den sjätte farligaste i Sverige. Företaget har många belastningsskador och många sjukskrivningar. Det beror främst på att urtagningen av inälvor i till exempel kalkonslakten. Efter studieresor utomlands inköptes en maskin för att ta hand om urtagningen. Men maskinen har inte kunnat sättas in i fabriken eftersom den är för stor. Nu krävs en ombyggnad av slakteriet i Skara för 700 000 kronor, vilket ägaren Spira inte gett klartecken till. - Jag förstår att de anställda är besvikna, säger Kronfågels lokala chef Stefan Nordström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista