Växande problem på Skövdes skolkontor

Arbetsmiljöproblemen på Skövdes skolkontor växer. Nu har fler anställda sagt till kommunledningen att arbetssituationen är dålig, och en konsult har kallats in för att kartlägga situationen och genomföra intervjuer med alla anställda.

Sen tidigare finns ett annat ärende som nått ända till arbetsmiljöverkets bord. Där handlar det om en anställd som anser sig ha blivit kränkt av högste skolchefen.

- Jag blev för drygt en vecka sedan kontaktad av ytterligare en person som framförde sina synpunkter på arbetsmiljön, säger kommundirektör Håkan Ahlström som nu kallat in en konsult.

Ännu en anställd har alltså nu sagt att arbetssituationen är oacceptabel, och enligt uppgift ska ytterligare sju medarbetare i förra veckan ha krävt att kommunledningen snabbt gör något för att färbättra saken.

Lösningen blev att en konsult kallas in för att kartlägga situationen. Håkan Ahlström tycker att det är en bra väg att gå, och ser det inte som ett misslyckande i sig att tvingas använda konsult för att få reda på hur dom anställda mår:

- Skövde kommun är en stor arbetsgivare. Det vore i och för sig bra om vi aldrig hade den här typen av problem men jag är inte förvånad över att det emellanåt kör ihop sig, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".