Rösta fram Skaraborgsbakelsen

Vi tycker att Skaraborg ska ha en egen bakelse och vill nu ha er lyssnares hjälp med att rösta fram vilket av dessa fem bakverk som ska segra.

För att se samtliga bakverk, vänligen klicka på bilden ovan och scrolla nedåt. Omröstningen hittar du längst ner i artikeln.

Bakelse 1 – Hallonglas
Smulad chokladsockerkaksbotten, hallonmousse, smulad chokladsockerkaksbotten med toppning med hallongrädde och havreflarn samt en chokladtrana.

Bakelse 2 – Prinsesslängd
Sockerkaksbotten, blåbärssylt, vaniljcreme, sockerkaksbotten, blåbärsröra med blåbärssylt, vaniljcreme och vispad grädde, sockerkaksbotten, uppstruket med blåbärsröra och täckt med grön marsipan. Toppad med florsocker och en chokladtrana.

Bakelse 3 – Petit Choux
Petit choux fylld med chokladmousse och toppad med hallon och florsocker.

Bakelse 4 – Chokladglas
Sockerkaksbotten med hackade jordgubbar på, skivade jordgubbar på kanten, chokladmousse, samt en gömma med grädde med hackade jordgubbar (går även att komplettera med karamelliserad grynkorv för den modige). Gömman toppas med mera chokladmousse

Bakelse 5 – Ewas bakelsesmörgås
En botten av havreflarn, chokladmousse, sockerkaksbotten, vispad grädde och hallon samt en chokladtrana

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.