RALLYCROSS

VM-guld till Timmy Hansen

2:51 min

Efter en dramatisk final och ett långt jurymöte är Götenegrabben Timmy Hansen världsmästare i rallycross. Lillebror Kevin Hansen tog VM-brons.

Inför säsongens allra sista race var det fortfarande ovisst vem som skulle bli världsmästare. Och mer spänning skulle det bli.

I finalen startade Andreas Bakkerud i pole position och Timmy Hansen som tvåa.

Efter att har kört in i räcket halkade Timmy Hansen ned till femteplatsen och i det läget var guldet norskt.

Men Timmy Hansen ville annat och kämpade sig upp på fjärde plats vilket gav honom tillräckligt många poäng för att säkra VM-guldet. Med minsta möjliga marginal för då stod både Hansen och Bakkerud på 211 poäng, men tack vare fler delsegrar under året gick guldet till Göteneföraren.

Dramatiken slutade dock inte där. Under racet hade Timmy Hansen och Andreas Bakkerud kört ihop och efter målgång meddelade tävlingsjuryn att man skulle utreda den incidenten.

Efter ett långt sammanträde kom dock beskedet att juryn inte tänkte bestraffa någon av de inblandade förarna och att resultatet från finalen därför inte skulle ändras.

När det till sist blev dags för prisutdelning fick ytterligare en Hansen stiga upp på pallen: Lillebror Kevin tog VM-brons.