Vinst för Villa/Lidköping i premiären

Villas lagkapten Per Gustafsson spådde rätt: det blev vinst i bandypremiären. 8-3 (3-1) mot Katrineholm.
- Det är skönt att premiären är över. Segern kändes faktiskt säker hela tiden, säger tremålsskytten Mattias Nilsson som utsågs till matchens lirare.  

Efter att premiären mot Vänersborg blev uppskjuten på grund av för milt väder blev det Katrineholm som fick stå för årets första motstånd. Villa/Lidköping fick börja hemma på inför 1 650 åskådare.

Mattias Nilsson håller med om att det inte var någon match som stack ut rent spelmässigt.
- Nej, det var det inte. Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi bör göra, men det kändes aldrig oroligt. Men visst fattas det en del…

Med sina tre mål visade Mattias Nilsson att han var där just för att göra mål. Jonas Gustafsson gjorde in strålande insats i det defensiva arbetet och nyförvärven Marius Austad och Jon Ljungberg gjorde i denna premiärmatch sina första mål för Villa: 

– De gjorde en riktigt bra premiärmatch. Väldigt kul!

Övriga målskyttar för hemmalaget blev Ari Holopainen (2) och Patrik Hellman (1). 

Nästa match spelas i Motala på fredag.

– Vi får hoppas att vädret håller i sig så att vi kan träna under riktiga förhållanden. Det har varit bedrövligt tråkigt och jobbigt i tre veckor här nu, säger Mattias Nilsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".