Svårt för Karlsborgselever att studera musik

Att gå på musikgymnasium kan snart vara en omöjlighet för musikintresserade ungdomar från Karlsborg.
I och med att musikskolan i Karlsborg lades ned för drygt ett år sedan kan musiklärare på grundskolan inte garantera att elevernas musikkunskaper räcker för att ens bli antagna.

- De som tagit privatledktioner har en chans, men för de andra kommer det att bli svårt, säger Fabian Ericson, musiklärare på Carljohanskolan i Karlsborg. 

För dem som hunnit med några år i musikskolan innan den lades ned finns alltid alternativet privat undervisning. Dyrare än musikskolan, men en möjlighet för den som har råd. Men det innebär lektion på tu man hand med en lärare. Inga arrangemang i orkester eller ensemble, om ungdomarna inte tar egna initiativ och sköter sig själva.

Ledaren för musikgymnasiet i Skövde Åke Johannesson säger till SR Skaraborg att han tror att ansökningarna från Karlsborg kommer att minska undan för undan utan musikskola för att till slut helt upphöra.
Musiklärare Fabian Ericson håller med:

- Jag tror tyvärr att han har rätt eftersom det krävs så mycket för att komma in på ett musikgymnasium. Underlaget kommer att minska, helt klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".