Oroliga spelare efter Hammers konkurs

I tisdags begärdes föreningen Halmstad Hammers i konkurs och igår beslutade svenska ishockeyförbundet att utesluta Halmstad från den allsvenska serien. Nu är alla spelare klubblösa och en oviss tid väntar. Spelarna ska under fredagen få besked om eventuell ekonomisk kompensation.

Niklas Ljunggren bytte från Skövde IK till Halmstad Hammers inför årets säsong, nu är han klubblös men ett par föreningar har redan hört av sig, däremot inte Skövde IK. Stämningen bland dom numera klubblösa spelarna är tryckt säger Niklas Ljunggren. -Nu måste alla flytta, säga upp sina jobb och lägenheter, det är inte roligt.

Transferfönstret stängdes för en vecka sedan och det är drygt tre veckor tills nästa transferfönster öppnar den 12:e december. Niklas Ljunggren hoppas att ishockeyförbundet ska göra ett undantag för dom före detta Halmstad spelarna och möjliggöra tidigare föreningsbyten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".