Anhållen i sin frånvaro för människorov

Maken till den 35-åriga kvinna som tros ha förts bort mot sin vilja från sin bostad i Gårdsjö utanför Hova i helgen har nu anhållits i sin frånvaro.
Mannen, som även han är i 35-årsåldern, är misstänkt för människorov och är sedan tidigare känd av polisen och har tidigare gjort sig skyldig till bland annat våldsbrott. Han avslutade ett fängelsestraff på Tidaholmsanstalten för ett par månader sedan.

Polisen letar nu efter en grå Audi med registreringsnummer LNN 158 som senast sågs i samband med bortförandet av kvinnan i lördags kväll.

På måndagen uppgav polisen att varken kvinnan eller bilen, som hon misstänks ha förts bort i, hittats.

På måndagsmorgonen tog länskriminalpolisen i Skövde över utredningen. Polisen vill fortfarande inte kommentera i vilket sammanhang kvinnan blev bortförd i lördags kväll och inte heller hur polisen fick information om bortförandet.

Under söndagen genomfördes en teknisk undersökning av bostaden. Enligt Mika Jörnelius, jourhavande kriminalkommissaris vid polisen i Västra Götaland, hittades fynd som stärker misstanken om att kvinnan först bort mot sin vilja.

Polisen betecknar händelsen som människorov, ett brott som kan ge upp till tio års fängelse eller livstidsstraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".