Swedish Meats klarar inte alla djurskyddsregler

Swedish Meats slakteri i Skara uppfyller inte alla djurskyddsregler. Bland annat tar det för lång tid mellan det att djur bedövas och avblodas. Det har Bengt Vilson, tidigare länsveterinär i Skaraborg, kommit fram till efter att vid tre tillfällen den senaste månaden inspekterat Swedish Meats slakteri i Skara.
Bengt Vilson har också anmärkt på att det inte finns tillräckligt med strö för kor och grisar i boxar nattetid samt att gången som alla nötdjur drivs in i innan de avlivas är byggd på ett sätt som stressar djuren onödigt mycket. Bengt Vilson har sammanfattat sina synpunkter om Swedish Meats i en rapport som han lämnat till Skara kommun. Han genomför just nu inspektioner på Kronfågel, också det på Skara kommuns beställning. Sammanfattningsvis säger Bengt Vilson att han är nöjd med hur djuren hanteras på Swedish Meats slakteri: -Jag tycker att djurhanteringen på slakteriet är god.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".