Eget arbete ger billigare ridhus i Töreboda

Med hjälp av frivilligt arbete av Töreboda hästklubbs medlemmar kommer ridhuset att bli en miljon billigare. Det avslöjas i samband med att ridhusbygget nu startas. - Det här blir säkert ett uppsving för ridsporten. säger rideleven Julia Karlsson i Töreboda.
Efter många års planer är Törebodas nya ridhus nu äntligen på gång. Sedan några dagar tillbaka är husbygget igång, och det närmaste halvåret väntar många ideella timmar för medlemmarna i Töreboda hästklubb. Kommunen satsar 1,5 miljoner kronor på ridhuset, och minst lika mycket till hade huset beräknats kosta för ridklubben och dess sponsorer. Men genom det frivilliga arbetet kommer den totala kostnaden att pressas till drygt två miljoner. Det bekräftar Roger Cederström, som är ordförande i hästklubben. Fram tills nu har klubben bara haft tillgång till en enklare paddock, som inte håller kyla och vind ute.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".