Uppfinningar visades i Lidköping

På torsdagen visade  uppfinnarelever i Lidköping för första gången upp sina  arbeten, uppfinningar och innovationer. Bland montrarna hittade vår reporter bland annat en grej som gör vanliga badkar till jacuzzis:
- Det är en spa-maskin för vanliga badkar. Istället för att köpa en jacuzzi så kan man köpa den här och få samma effekt, sa entreprenören Edson Östlind stolt.

Mässan hölls i CIEL-huset i Lidköping. Förkortningen står för Centrum för Innovation och Entreprenörskap i Lidköping och är en samlingslokal för fyra utbildningar; Chalmers School of Entrepreneurship, Formakademin, Linköpings universitet (Entrepreneering) och Idéum uppfinnarskola. Sammanlagt finns ett trettiotal studenter i huset, intaget till utbildningarna är nationell och eleverna är från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Edson Österlinds dialekt avslöjar att han är från de södra delarna av landet. Han har inte själv uppfunnit omvandlaren men väl importerat den och nu jobbar han för lansering:
– Det är stor chans att den kommer att finnas ute i affären. Jag håller på att få ihop riskkapital för att få ut produkten.

Vad omvandlaren skulle kosta ute i handeln vill han däremot inte säga:
– Det är förtidigt att säga. Jag gör bara en marknadsundersökning nu. Men den är väldigt skön att använda, ler han försäljningsmässigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".