Thomas och Thisbes minnesfond ger hjälp i Thailand

Det är snart ett år sedan sen makarna Ander i Hjo förlorade sin vuxna son Thomas och hans gravida fru Thisbe i flodvågskatastrofen i Asien.
Ett år av sorg, men också av arbete med den minnesfond som Thomas och Thisbes föräldrar instiftade till parets minne. Hittills har fonden fått in mer än 650 000 kronor, mycket mer pengar än makarna Ander någonsin väntat sig:
-Folks givmildhet värmer i hela kroppen. Det är också en hyllning till ungdomarna, säger Göran Ander.  

Thisbe och Thomas Anders Minnesfond instiftades för att hjälpa de drabbade i Phuket och på Kho Prah Thong, den thailändska ö som var målet för parets bröllopsresa för ett år sen.

Mer än 300 bidrag har fonden fått in, och det handlar om gåvor på allt mellan en hundralapp och 200 000 kronor. De totala 650 000 kronorna har nu placeras i 60 barns skolgång, barnhem, två nya fiskebåtar och mat, fisknät och verktyg för tillverkning av souvenirer.

Makarna Ander kommer att besöka Thailand tillsammans med Thisbes föräldrar, men har valt att inte delta i julhelgens minneshögtid: 

– Vi tror att det blir jobbigt att åka med så många andra som har samma ärende. Vi åker hellre på egen hand fram i mars. Då kommer vi att resa till en del av de ställen dit hjälpen kommit. Vi hoppas att få se båtarna, barnhemmet i Phuket och skolprojektet. Vi tror att det kan bli ett gott stöd, säger Göran Ander.