Oro för fildelning hotar utlåning av mp3-böcker

Utlåningen av ljudböcker i mp3-format på Stadsbiblioteket i Skövde kan vara ett minne blott inom kort - och orsaken till det är bokbrist.
Sedan starten i somras har utlåningen av de papperslösa böckerna varit en fullkomlig succé, säger chefen för biblioteket Christina Westerlund-Karlsson, men nu vill bokförlaget för skönlitteratur inte vara med längre.

Det är en ganska kort lista över barnlitteratur och språkkurser som återstår av mp3-biblioteket när förlaget som har hand om skönlitteraturen beslutat att dra sej ur.

Orsaken är förlagets oro för fildelning, alltså när biblioteksbesökaren som laddat ner en bok går hem och för över allting till sin dator och sen sprider den på nätet till alla som vill ha.

Men det är något som enligt Christina Westerlund-Karlsson inte verkar ha förekommit alls under de sex månader som mp3-formatet funnits på Skövde bibliotek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".