Parkeringsvakt införs i Vara från årsskiftet

Från och med årsskiftet kommer man att införa parkeringsövervakning i Vara. En parkeringsvakt ska på deltid hålla ett öga på hur varaborna parkerar sina bilar och gör man fel så väntar böter.

- Det är en allvarlig sak. Det ska vara fri parkering så långt det är möjligt, säger missnöjda bilisten och Varabon Anders Eneström.

Anders Eneström tycker inte att parkeringsövervakningen behövs i Vara:
- Nej, nej, nej. Det bästa med Vara är faktiskt att det inte är några parkeringsbekymmer, säger han.

Men det håller inte kommunen med om. Enligt Lars Henström som är chef för tekniska förvaltningen i Vara är anledningen till att man nu inför parkeringsvakt i Vara att parkerandet i nuläget inte fungerar bra alls.

- Man står på övergångsställen. Man blockerar utfarter. Och tittar man över tid på det så har det blivit sämre och sämre med åren, säger Henström.

Från årsskiftet kommer det alltså finnas en parkeringsvakt i Vara som kommer att bötfälla dom bilister som parkerat fel. Bötesbeloppet varierar från mellan 2 till 500 kronor. Man kommer dock inte att inför några parkeringsavgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".