Mystisk person sågs nära nazistgård

Misstanken att julhelgens båda bränder på nazisternas mötesgård i Tråvad på Varaslätten var anlagda stärks alltmer. Strax före brandlarmet såg ett vittne en mystisk person inte långt från det eldhärjade spinneriet.

Branden upptäcktes på julaftonens kväll - klockan 20.51 ringde en förbipasserande till SOS alarm.

Ungefär vid samma tidpunkt upptäckte en bilist som färdades utmed väg 47 såg en person på en åker mellan vägen och det gamla nedlagda spinneriet som Nationalsocialistisk front disponerar och som ägs av högerextremisten Curt Linusson.

Föraren bromsade in och backade tillbaka men under den korta tidsperioden hann den mystiska personen försvinna spårlöst. Bilisten har uppgett för polisen att klockan var 20.55 när han såg den mystiska personen, bara några minuter senare kom alltså räddningstjänstens bilar till platsen.

Det här stärker misstankarna att bränderna i nazistgården verkligen var anlagda. Räddningstjänsten har redan tidigare påpekat det märkliga i att det mitt under släckningsarbetet av det gamla boningshuset plötsligt började brinna i kontorsbyggnaden - något som vinden inte kunde ha orsakat.

Polisen vill nu ha kontakt med andra trafikanter som åkte utmed väg 47 vid den aktuella tidpunkten. Utredningsbefäl Göran Johansson säger till Sveriges Radio Skaraborg att man även är intresserade av iakttagelser om bilar som stått parkerade i närområdet timmarna före branden.