Klasskassa borta - förälder misstänkt

Det ser ut att bli en skidresa trots allt för den högstadieklass i Hjo som bestulits på hela sin klasskassa på 28 000 kronor. Nu erbjuder nämligen sig elever på Hjo folkhögskola att sponsra resan.

Den förälder som ansvarade för klasskassan är polisanmäld och misstänkt för förskingring.

28 000 kronor hade högstadieeleverna sparat och jobbat ihop genom att baka och sälja bröd samt godis på staden och julmarknader. Upptäckten att någon tömt bankkontot och omöjliggjort den planerade skidresan gjorde många upprörda.

Hjo tillhör de kommuner som förbjudit avgifter till skolan, vilket betyder att föräldrarna inte skulle tillåtits ersätta de stulna pengarna. Så erbjudandet från folkhögskolans elever på turistlinjen blir nu det som räddar elevernas skidresa.

Rektor Tomas Uvesten berättar att man bekostar bussresan och boende. Men pengar till liftkort och mat får högstadieeleverna skrapa ihop själva, genom ytterligare brödförsäljningar och bidrag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".