Många unga dricker hembränt i Tibro

I veckan åtalades tre killar i 16-årsåldern för att ha sålt hembränt till kompisar i Tibro. Några av dem som har köpt var under 15 år. - Väldigt många unga dricker hembränt och ganska mycket. Det är en allvarlig situation, säger Elisabeth Olsson, chef för individ- och familjeomsorgen i Tibro kommun.
I våras avslöjades en stor hembränningshärva i Tibro. Uppemot 20 ungdomar i 15-årsåldern har erkänt för Polisen att de köpt och druckit hembränd sprit. I veckan åtalades tre pojkar för att ha sålt hembränt till kompisar. Sannolikt är de bara de första som åtalas. Unga flickor och pojkar har erkänt, att de druckit hembränt. En 24-årig pojke har erkänt att han haft en hembränningsapparat i badrummet, och framställt ungefär 30 liter sprit som han sedan sålt. Elever på Nyboskolan i Tibro vet om att det är lätt att få tag i hembränt. Många har också testat. - Jag förstår egentligen inte varför man inte är mera rädd om sig själv, säger en av eleverna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".