Skaradirektör ansvarig för bråk

Kommundirektören Rolf Forsström i Skara är ansvarig för konflikten mellan stadsarkitekt Östen Andersson och kommunledningen i Skara. Det beskedet ger kommunstyrelsen i dag. Nu uppmanas Forsström att bli tydligare mot kommunens förvaltningschefer.
Vid kommunstyrelsens möte i går eftermiddag konstaterades, att konflikten mellan Östen Andersson och kommunledningen redan skadat kommunen. Den riskerar att skada kommunen ännu mer om den tillåts att fortsätta. Därför uppmanas kommundirektören Rolf Forsström av politikerna i kommunstyrelsen, att vara en tydligare ledare mot de förvaltningschefer som är underställda honom. Forsström har ansvaret för konflikten eftersom han borde ha sett till att cheferna under honom, bland annat stadsarkitekten, följer de beslut som politikerna har fattat. Det fastslår kommunstyrelsen i det protokoll, som blev offentligt först i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".