Skaraborgsk tv sänds från Värmland

Efter nyår kommer startar TV4 Skaraborg ett helt nytt halvtimme långt aktualitetsprogram med fördjupning och intervjuer. Programmet produceras tillsammans med TV4 Värmland.

Det nya aktualitetsprogrammet kommer sändas mellan 9.15 och 9.45 på morgonen, från Karlstad och med programledare från TV4 Värmland.

Men man hoppas kunna förmå aktuella personer från Skaraborg att bege sig dit för att vara med i direktsändningar, och om det inte går kan man koppla in en kamera i studion i Skövde, för att låta intervjuobjektet vara med via så kallad länk.

Trots att TV4 Skaraborg nu ska producera mer material, ska två personer på redaktionen sägas upp, samtidigt som TV4 Värmland ska förstärkas. Och att det blir ett samarbete med just Värmland är ett beslut som fattats av TV4 på riksnivå, förklarar Jane Isaksson, som är redaktionsansvarig på TV4 Skaraborg.
- Hade vi själva fått välja hade vi självklart dragit oss mot Göteborg eftersom vi tillhör samma län, säger hon till Sveriges Radio Skaraborg.

En annan förändring för de lokala TV4-nyheterna är att sändningen 18.05 flyttas till 18.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".