Korttidsboende läggs ner i Gullspång

Socialnämnden i Gullspång lägger ner korttidsboendet Spången. Men det beslutet faller inte i god jord hos alla i kommunen. På onsdagskvällen arrangeras ett protestmöte i Gullspång.

En utredning har genomförts för att söka samordningsvinster för de tre kommunerna i norra Skaraborg; Mariestad, Töreboda och Gullspång.

Ett förslag var att kommunens rehabiliteringshem Spången i Gullspång skulle läggas ner. Detta bland annat på grund av att behovet av rehabplatser minskat och att Gullspång vid behov kan hyra platser av Mariestads kommun.

När socialnämnden i december diskuterade ärendet protesterade socialdemokraterna som vill utarbeta en heltäckande äldreomsorgsplan innan det fattas några beslut.

Men socialnämndens majoritet tyckte annorlunda och har nu genomfört beslutet att stänga rehabavdelningen i Gullspång.

Att ha sina sjuka i Mariestad istället för på hemmaplan i Gullspång tilltalar inte ett antal Gullspångsbor som på onsdagskvällen ska samlas för att diskutera möjligheten att få socialnämndens beslut upprivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".