Arbetsmiljöverket missnöjt med utredning av kanonsalut

Arbetsmiljöverket i Göteborg är inte nöjda med den utredning som regionledningen i Västra Götaland själva har gjort med anledning av regionens julfest i Vänersborg, då utvecklingsdirektör Bertil Törsäter skadades i ena ögat av splitter från en salutkanon. Det säger Bengt Husberg på Arbetsmiljöverket till SR Skaraborg.

Regionledningen skriver i sin utredning till Arbetsmiljöverket att olyckan är allvarlig, men anser inte att bristande säkerhetsåtgärder har påverkat det som hänt. Därför anser regionen inte att det behöver genomföras några ytterligare åtgärder.

Men Arbetsmiljöverket kommer nu att ta reda på om olyckan, som skedde vid 22-tiden på kvällen den 13:e december 2005, skett på arbetstid eller på fritiden. OM olyckan skett på regionledningens arbetstid kommer den att kunna utredas vidare av Arbetsmiljöverket, säger Bengt Husberg. Bland annat är det oklart vilken typ av kanon som använts när det sköts salut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".