Dålig livsmedelshantering på pizzerior i Mariestad

Endast ett fåtal av pizzeriorna i Mariestad klarade kraven på livsmedelshantering under 2005. Vid en av kontrollerna gjorda av miljö- och hälskoskyddsinspektionen underkändes samtliga pizzerior. 
Bara tre av Mariestads nio pizzerior arbetade sig senare upp till en godkänd nivå.

Exempel på anmärkningar kan vara dåligt avfrostade frysar, slarv med handhygienen, ingen datummärkning på egentillverkade kebabsåser samt motvilja att använda hårnät när man står vid spisen.

Eva Rehnberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Mariestad tycker att det är anmärkningsvärt att så få pizzerior uppfyller kraven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".