Töreboda kartlägger spritmissbruket

För drygt ett år sedan mördades en 89-årig man i Töreboda av två tonårspojkar, som under flera dagar druckit alkohol. Nu ska kommunen och Länsstyrelsen kartlägga missbruket bland unga. - Är det så att läget är värre i Töreboda eller är det bara rykten, undrar Lena Bränfeldt, chef för individ- och familjeomsorgen i Töreboda kommun.
Mordet på 89-åríngen är bara ett exempel på allvarliga brott, som ungdomar kan begå efter att ha druckit stora mängder alkohol. Ett annat exempel är en händelse som inträffade helt nyligen i Töreboda. Då var ett stort antal berusade ungdomar mellan 12 och 16 år inblandade i skadegörelse i Töreboda. Nu ska kommunen tillsammans med Länsstyrelsen i Västra Götaland göra en kartläggning av alkoholmissbruket bland de unga. Syftet är att ungdomar med problem ska upptäckas tidigare. I projektet deltar Polisen, socialvården, skolan och Primärvården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".