Mindre pengar till NTF projekt

NTF Skaraborgs trafiksäkerhets-projekt ”Självsäker” får 200 000 kronor mindre i bidrag från Vägverket i år. Detta hotar framtida utbildningsplaner för att skapa en säkrare trafikbild bland unga förare.

Självsäker-projektet startade 1996 och har gett ungdomar mellan 18 och 24 år extrautbildning i trafiksäkerhet. Detta eftersom unga bilförare ofta är inblandade i trafikolyckor.

På senare tid har projektet också blivit en del av gymnasieskolorna i Vara, Falköping och Mariestad som då har ”Självsäkers” utbildning under skoltid.

Trots att intresset varit högt och utbildningen lovordats väljer nu Vägverket att sänka bidraget. Gunnar Karlsson som är sektionschef vid Vägverkets lokalkontor i Mariestad, menar att de resultat i form av färre olyckor med unga bilförare inblandade, som krävts för att ge mer pengar inte visats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".