Flera misshandelsåtal mot tonåringar

Två elever på Ållebergsymnasiet i Falköping åtalas nu för olaga hot och misshandel.
Det var under en skoldag i november i fjol som de två tonårspojkarna gav sig på en annan elev och enligt åklagaren först hotade honom, och sedan tog strupgrepp och kastade ner honom på golvet.

Inger Runesson som är rektor på Ållebergsymnasiet säger till Sveriges Radio Skaraborg att skolans linje är att markera tydligt när det blir bråk av det här slaget i skolan. Därför ledde det här bråket till en polisanmälan.

Två 17-åringar från Skövde åtalas för att tillsammans med flera andra personer ha misshandlat tre män med sparkar och slag. Misshandeln ska ha ägt rum i augusti förra året, då tonåringarna enligt vittnesuppgifter jagade en av männen i samband med att de misshandlade honom.

Åklagaren bedömer misshandeln som grov och hänsynslös eftersom den utfördes av flera personer och fortsatte också efter det att offren hamnat på marken utan möjlighet att försvara sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".