Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Efter frossarhelger - kesofabriken i Skövde kör för fullt

Publicerat tisdag 24 januari 2006 kl 14.35

Årets frossarhelger har passerats, och nu ska vi banta ner oss.
Det märks på Arla Foods Mejeri i Skövde, där bland annat färskosten keso tillverkas.
Mejeriet får en kraftig försäljningsökning i januari.
– I december äter vi mycket julmat och lite keso. Men det tar vi igen med keso nu istället, säger kvalitetschef Hans Hellström på Arla Foods i Skövde.

Men det är inte bara under januari som mejeriet i Skövde märker av hälsotrenden att allt fler vill äta magrare produkter.

Senaste åren har kesotillverkningen ökat hela tiden. Sedan 1998 har färskosttillverkningen av bland annat keso ökat med 50 procent, och nu tillverkas 9 000 ton om året i Skövde.

Hela Arla Foods tillverkning av färskost för Sverige och utlandet sker nu vid skövdemejeriet.

Tillverkningen går dygnet runt alla dagar i veckan för att hinna med leveranserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".