Järnvägssabotage drabbar Vara

Tågtrafiken på Kinnekullebanan förbi Vara har drabbats av förseningar under tisdagen. Orsaken är ett allvarligt sabotage på järnvägsstationen. Någon har huggit av ledningskablarna på två ställen i anslutning till stationsområdet. Ett par tusen teleabonnenter i varaområdet har också drabbats.
Det är under natten som någon eller några kapat ledningarna. Vid åttatiden i morse kom trafiken igång igen efter att resenärerna tidigare på morgonen tvingats åka buss förbi Varas station. De ställen som ledningskablarna huggits av på ligger ungefär en kilometer från varandra, på ömse sidor av stationshuset. Polisen betraktar det som ett avsiktligt brott. I juridisk mening handlar det om sabotage eftersom det rör sig om "förstörelse av samhällsviktiga anläggningar". Signalförbindelserna på Kinnekullebanan förbi Vara har förstörts, och signalsystemet har fått skötas manuellt vilket lett till tågförseningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista