Personal mår bättre efter rökförbud

Personal inom bar- och restaurangbranchen mår redan nu mycket bättre efter det att rökförbudet infördes i somras. Det visar en pågående hälsostudie som genomförs i landet.
När den passiva rökningen minskade förbättrades serveringspersonalens arbetsmiljö och hälsa snabbt.

Läkare mot tobak som genomför studien har gjort olika hälsotester på personalen både innan och efter det att rökförbudet infördes i somras.

I maj görs det tredje och sista hälsotestet och efter det utvärderas hela studien. Redan nu kan man se hälsoförbättringar berättar Anna Berntzon Gero, lungsjuksköterska vid Kärnsjukhuset i Skövde och ansvarig för studien i Skaraborg.

Hon har genomfört testerna på serveringspersonalen i Skövde, som är en av nio städer i landet som deltar i studien.Testpersonerna själva är förvånade att deras hälsa förbättrades så snabbt enligt, Anna Berntzon Gero.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".