Omhändertagna barn dyra för Mariestad

Socialnämndens underskott i Mariestad hittills i år har nu växt till över 15 miljoner kronor. Den kraftiga ökningen beror bland annat på att antalet barn som omhändertas i kommuner ökar. - Det är inte aktuellt med någon skattehöjning, säger Yngve Johansson (s), ordförande i socialnämnden i Mariestad.
I går fattade socialnämnden det definitiva beslutet om att lägga ner äldreboendet Solgläntan i Mariestad. Men samtidigt med denna sparåtgärd fick politikerna i nämnden ny information om det ökande underskottet. Från att årets underskott i våras ökat till 12 miljoner är det nu uppe i 15,4 miljoner kronor. Socialförvaltningen ska nu utreda om Solgläntan går att använda som ungdomshem tills hyrestiden går ut senare under år 2003. Det kan i så fall spara in ytterligare en del pengar. Solgläntan beräknas läggas ner i oktober.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".