Ingen tar ansvar för felutbetalade pengar

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som är ansvariga för att pengar ur en fond på ett äldreboende i Falköping använts på fel sätt.
Trots att donatorns vilja var att pengarna skulle användas till aktiviteter för de boende tillsammans med personalen, har över 170 000 kronor gått till personalresor.
Och i utredningen står ord mot ord.

Socialnämnden skulle ha kommit in med en förklaring till revisorerna den 15 januari, men eftersom nämnden är oenig om vad som hänt, har de fått mera tid på sig. 

- Det är bättre att vi får ett ordentligt avslut än att vi stressar igenom det här, säger Niklas Skeppar som är en av ledamöterna i socialnämnden.

Under måndagseftermiddagen kommer asocialnämnden att ta beslut om den ekonomiska biten. Förslaget är att pengarna ska betalas tillbaka till fonden och läggas på 2005 års budget. 

Ansvarsdelen, och beslut om händelsen ska polisanmälas, dröjer däremot. Förmodligen tas inget beslut förrän i mars.
- Det är mycket material att gå igenom. Dessutom finns det meningsskiljaktigheter i nämnden. Ord står mot ord, säger Skeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista