Sjukhuset i Mariestad byggs ut

Skaraborgs sjukhuspolitiker vill satsa 60 miljoner kronor på att bygga om och ut sjukhuset i Mariestad. På så sätt ska vården bli bättre för såväl barn och ungdomar som äldre.
Men för att det ska bli verklighet måste politikerna få med regionfullmäktige på noterna.
-Det är rimligt att satsa på sjukhuset i Mariestad. Det har inte blivit upprustat på trettio år, säger Sewon Ekberg, ordförande i sjukhusstyrelsen i Skaraborg.

Med början nästa år, och flera år framåt ska sjukhuset i Mariestad byggas om för att bland annat bli barn- och ungdomscentrum och centrum för äldrevård. Avsikten är att utveckla sjukvården i norra Skaraborg, men också göra Mariestad attraktivt för läkare så att den nuvarande bristen på personal kan lösas. Sjukhusstyrelsens beslut kan ses som ett önskemål som nu lämnas vidare till regionstyrelse och regionfullmäktige. Det är där det avgörs om pengarna verkligen blir av. Att skaraborgspolitikerna nu vill satsa på sjukhuset är ett omvänt läge jämfört med för ett par år sen, när mariestadsborna bildade aktionsgrupper och ockuperade operationssalar för att säkra fortsatt drift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".