AnalyCen storsatsar i Lidköping

Laboratorieföretaget AnalyCen i Lidköping expanderar kraftigt och har planer på nyanställningar av hundratals personer under de kommande åren.
Bara det senaste året har 30 personer nyanställts i Lidköping.
- Vi står inför en spännande utmaning, säger Tommy Ericsson, vd för AnalyCen i Lidköping.

2005 var ett bra år.
AnalyCen-koncernen redovisar en tillväxt på 13 procent. För laboratoriet i Lidköping gick det ännu bättre: + 20 procent.

– Med satsningen vi gjort på forskning och utveckling, tagit fram nya metoder och teknik samt vidgat vårt marknadsområde till Norden så ser jag att vi kommer att fortsätta ha en liknande tillväxt de kommande åren, säger Ericsson.

Idag har AnalyCen i Lidköping strax under 200 anställda. Om två-tre år tror Tommy Eriksson att de kommer att vara betydligt fler:
- 250, kanske fler om utvecklingen går åt det håll som jag hoppas och tror.

Den interna planen och målsättningen fram till 2008 visar ännu större expansionsplaner.
Enligt planen ska antalet anställda de kommande tre åren öka med uppemot 200 personer i koncernen, och nyanställningarna ska främst ske vid centrallaboratoriet i Lidköping.
Några rekryteringsproblem räknar de inte med:

– Vi är ett så stora idag att vi är ett attraktivt företag både för nyutbildade och akademiker.

Bakgrunden till expansionen är bland annat att AnalyCen har flera stora uppdrag som kräver att fler högskoleutbildade biologer och kemister anställs. Det handlar bland annat om prover och analyser inom lantbruket, livsmedelsindustrin och på miljöområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".