Inga kommunpengar till Japanresa

Studenterna på Formakademien i Lidköping får inga pengar av Lidköpings kommun för sin studieresa till Japan. På torsdagens möte i kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade man att rekommendera nämnden att avslå studenternas ansökan om bidrag på drygt 80 000 kronor.

Studenterna som planerar en studieresa till Japan vill lära sig mer om japanernas syn på keramik och hantverk och på så sätt bevara keramiktraditionen hemma i Lidköping. Man vill också göra skolan mer känd både i och utanför Sverige.

Studenterna har själva sparat ihop 150 000 kronor, men resterande dryga 80 000 kronor som saknas hoppades man att Kultur och fritidsnämnden skulle kunna bidra med.

Men enligt Anita Jansson, första vice ordförande i nämnden, så ger nämnden inte bidrag till studieresor:

- Vi brukar ge anslag till olika till kulturarrangemang och till olika föreningar som anordnar arragemang, men inte till sådana resor, säger Anita Jansson.

Hon tycker att studenternas projekt verkar spännande men säger att man inte har möjlighet att bidra med nuvarande budget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".