Lättare att få nytt jobb efter 50

Uppsagda tjänstemän över 50 år har nu mycket större möjligheter att få ett nytt jobb än tidigare, det visar Trygghetsrådets senaste rapport.

- Generellt sett är arbetsgivare mer positiva till att ta in folk över 50 och det är väldigt glädjande att se det, säger Jonas Björkman, regionchef för trygghetsrådet i Skaraborg.

Trygghetsrådets senaste rapport visar att allt fler uppsagda tjänstemän över 50 år får nytt jobb, många med lika bra lön eller bättre.

Trygghetsrådet, som arbetar med att hjälpa uppsagda personer in på arbetsmarknaden igen, ser en postitiv arbetsmarknadstrend för alla åldergrupper i Västra götalandsregionen. Att den tidigare dystra siffran för 50-plusarna nu har vänt beror bland annat på att arbetsgivarna nu efterfrågar erfarenhet, berättar Jonas Björkman på trygghetsrådet:

- I slutet på nittiotalet var det väldigt mycket fokus på unga, IT-yra och allt möjligt. Man ville ha unga akademiker eller annan personal som var kunniga inom detta. Men det har svängt lite grann åt att man värdesätter den längre erfarenheten och den kompetens man som 50-åring eller däröver har med sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".