Ingen söker tjänsterna som barnläkare

Fortfarande står tre vakanta tjänster som barnläkare tomma i Skaraborg. Inte en enda läkare utifrån har sökt nån av tjänsterna, och att rekrytera barnläkare utomlands är heller ingen utväg.
Läkare från andra länder har varit räddningen för skaraborgsk sjukvård dom senaste åren. Men när det gäller just barnläkare anser den medicinska expertisen att utländska läkare inte är något bra alternativ eftersom utmärkta språkkunskaper är viktigt i kommunikationen med barn. Men de svenska läkarna har alltså inte visat något som helst intresse för att arbeta i Skaraborg, trots intensiv annonsering. Just nu är en stafettläkare inhyrd för att delvis kompensera de tre tomma tjänsterna, men politikerna vill lösa problemet och har därför börjat planera att själva söka upp läkarna: -Vi kan ju inte hålla på med annonsering om ingen svarar. Därför blir de personliga kontakterna viktiga, säger Sewon Ekberg (fp) ordförande i sjukhusstyrelsen i Skaraborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".