Ny ordförande för Örnarna

Efter en lång period av skattebråk och ekonomisk kräftgång ska nu speedwaylaget Örnarna och Mariestads motorklubb kicka igång verksamheten i ett nytt varv. Och den som ska hålla i styret är Torsöfiskaren Anders Agö.

- Mitt recept är enkelt. Vi behöver betydligt mer människor som hjälper till. Man kan inte vara ett par stycken som ska dra hela lasset, säger Anders Agö, nybilven ordförande i Mariestads motorklubb.

Anders Agö betonar att först och främst måste man nu ta kontroll över klubbens ekonomi:

-Så fort en krona kommer in innanför grinden så måste man ha kontroll på den tills den lämnar Örnarna. Det måste vara järnkoll på ekonomin.

Han ser sitt ordförandeskap som en omstart för Örnarna som nyligen fick en donation på en halv miljon kronor fördelat över tre år.

Anders Agö säger att klubben nu kommer satsa långsiktigt men han tror att det kan ta upp till tre-fyra år innan Örnarna blir ett elitlag igen. Han anser att den ekonomiska grunden måste bli klar innan man kan satsa på den sportsliga biten.

- Har man inte pengarna så kan man inte hoppa med i cirkusen och betala förarlöner som de har i elitserien, säger Anders Agö.