Åtalad för försök till dråp friades

Den 35-årige falköpingsbo som åtalats för försökt till dråp av en 47-årig man i Falköping den 10:e december 2005 friades av tingsrätten i Skövde. Efter analys av den kniv som använts vid brottet har det inte gått att binda 35-åringen till brottsplatsen.

Det var en natt i december som en 47-årig man påträffades svårt knivskuren i ryggen i Falköping. Den skadade mannen upptäcktes av en förbipasserande taxichaufför som tog honom till sjukhus där läkare konstaterade livshotande skador.

Inledningsvis var mannens identitet och hur han fått sina skador en gåta och polisen hade inga spår efter någon gärningsman. Senare kunde en 35-årig falköpingsbo häktas som på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp och han åtalades också.

I utredningen har vittnen uppgett att 35-åringen erkänt  brott för både sin mor och kompisar. 35-åringen ska också ha berättat för sin mor att han kokat den blodiga kniven i en timma och sen kastat den i en damm.

Tingsrätten skriver i sin dom att det finns starka skäl att tro att 35-åringen är gärningsmannen.

Men efter analys som gjorts av kniven som användes vid brottet går det inte att binda mannen till brottsplatsen och Skövde tingsrätt friade honom därför helt