Konkurs nära i i Fame world-härvan

Konkursen rycker nu närmare i den omtalade Fame World-konflikten. Den 10:de mars måste alla parter ha gett klartecken till en rekonstruktion, annars talar allt för att det blir konkurs.

På tisdagseftermiddagen träffades flera av fordringsägarna i Skara för att diskutera hur man ska gå vidare i affären och man bestämde att kräva att ackorden genomförs.

- Man avvisar de förslag som kommit från Bert Karlssons advokat, säger Håkan Pihl som företräder ett av företagen i Fame-World härvan.

Det finns en plan som går ut på att de företag som drabbats av problemen får ut 40 procent av sina fordringar. Men Bert Karlsson säger nej, eftersom han vill att hans bolag också ska få vara med och dela på de pengar som betalas ut.

Håkan Pihl är kritisk till Bert Karlsson agerande:

- Han har avgivit ett löfte och godkänt tillsammans med alla andra leverantörer att ett ackord skulle genomföras och sedan ändrar han på det.

Leif Åhl som driver en verkstad och är en av fordringsägarna i Fame-World härvan beskriver sin känslor med en liknelse:

- Du står mitt emellan Skara och Skövde. Det är svinkallt, det blåser och du fryser. Någon har lovat att hämta dig men han kommer inte, säger Leif Åhl.